Събития

Във връзка с юбилея на училището през месец януари бе проведено съревнование между ученици от 9а клас и 9б на тема: „Застрашената планета”.

Бяха изготвени и дидактически табла по темата, в които бе представено виждането на децата за съвременния свят.

След анонимно гласуване от учителите на ПГМЕ бяха излъчени победители: 9а – Кристян, Владислав; от 9б – Сауд и Антоанета.

 

 Всички участващи в проекта деца бяха отличени.

През последните години в гимназията се сформира драматично-поетичен състав “Вяра” с ръководители Мардирос Зовикян и Георги Киров. Той набира все по-голяма популярност в страната и вече изнесе драматично-поетичните спектакли “Вапцаров – поет на бъдещето” в Младежкия дом на ул. “Кракра”,гр. София, в музея на Вапцаров, гр.София, “Бохемата Дебелянов” в музея на Дебелянов в Копривщица, “И днес България въздиша за будители” в кариерния център на гимназията и “Вапцаров и вярата” в зала “Тържествена” на БЗНС на ул. “Врабча” 1. В момента тече кастинг за обновяване на състава с оглед на предстоящите прояви от национален и международен мащаб, в които той е поканен да участва.

На 4.12.2009 година в салона на Младежкия дом на улица “Кракра” беше отбелязана 47-годишнината от основаването на гимназията с тържествен концерт, в който взеха участие изпълнители на народни песни и танци и естрадни певци.

През 2009 година училището, със съдействието на МОНМ и Министерство на културата, организира първия общонационален конкурс за художествено творчество във връзка със 100-годишнината от рождението на Вапцаров. В него взеха участие стотици ученици от страната.

Жури от Съюза на българските писатели и Съюза на българските журналисти награди ученици от село Дянково, град Сопот, град Видин и град Бургас, град Полски Тръмбеш за стихотворения и есета.

На 15.1.2010 наградите бяха връчени от представители на двете министерства в присъствието на много журналисти и културни дейци, а поетите Ивайло Диманов, Славимир Генчев, Димитър Милов, Бойко Георгиев, Атанас Капралов, Светлана Йонкова, Румен Спасов и Георги Киров изнесоха вълнуващ поетично-музикален спектакъл.

Free business joomla templates